logo

ASIGURAREA DE RASPUNDERE A CADRELOR DIDACTICE SI PEDAGOGICE

ASIGURAREA DE RASPUNDERE A CADRELOR DIDACTICE SI PEDAGOGICE
CERE OFERTA

Meseria de profesor este extrem de importanta, intrucat corpul didactic este cel care formeaza, inca din anii copilariei fiecaruia dintre noi, oamenii din care societatea este formata. Buna educatie pleaca din cei 7 ani de acasa, cum zicem noi, romanii, dar continua cu un bun invatator si apoi cu unul sau ideal vorbind, cu cat mai multi buni profesori. Cu singuranta fiecare dintre noi a avut ca model de viata, cel putin un profesor!
A fi cadru didactic si pedagogic, reliefeaza responsabilitatile mari asumate in perioada activa profesional si implicit, riscurile la care sunteti expusi, ca profesori. Pentru orice ar putea merge rau si veti fi nevoiti sa platiti anumite prejudicii, asigurarea dedicata acestui segment profesional este un raspuns foarte bun, iar noi va consiliem cu drag, caci cine poate uita anii de scoala si candoarea lor specifica?

 

section-end

BENEFICIILE ASIGURARII DE RASPUNDERE A CADRELOR DIDACTICE SI PEDAGOGICE

PROTECTIE FINANCIARA

Polita acopera pierderile banesti pe care asiguratul este obligat sa le suporte in cazul in care, in legatura cu exercitarea profesiei de cadru didactic a cauzat un prejudiciu material incalcand indatoririle profesiei, fiind obligat sa il repare.

CHELTUIELI DE JUDECATA

Beneficiul acoperirii inclusiv a cheltuielilor de judecata facute de catre asigurat datr si de pagubit, daca sunt stabilite prin hotarare judecatoreasca.

GARANTIA CONTRACTULUI DE ASIGURARE

In cazul falimentului asiguratorului, beneficiezi de garantia platii indemnizatiei, in limita sumei maxime de 450.000 lei,  prin Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), administrat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

ASIGURAREA CADRELOR DIDACTICE SI PEDAGOGICE – 3 TIPS

Videoul pe care vi-l propunem vorbeste despre mai multe tipuri de asigurare, dar si despre asigurarile pentru profesori. Nu este vorba despre produse de pe piata romaneasca, dar credem ca vor ajuta profesorii  sa se gandeasca la un plan de asigurare cat mai complet, atat din punct de vedere profesional, cat si personal, in ceea ce priveste asigurarea casei si veniturile, pentru perioada retragerii din activitate.
Pentru produse personalizate de asigurare, contactati-ne!

Sursa: Finance for teachers 

 

RISCURILE ACOPERITE DE ASIGURAREA DE RASPUNDERE A CADRELOR DIDACTICE SI PEDAGOGICE

Riscurile acoperite sunt pierderile materiale suferite de cadrele didactice ca urmare a prejudiciilor provocate elevilor, din culpa lor, in urma exercitarii profesiei. Despagubirea consta in sumele pe care asiguratul este obligat in a le plati elevilor pentru: 
  • Vatamari corporale;
  • Daune materiale la bunurile apartinand elevilor;
  • Cheltuieli de judecata;
  • Cheltuieli pentru refacerea documentelor pierdute/distruse, apartinand elevilor si care au fost date in grjia profesorilor.

INFORMATII UTILE

Iata si unele detalii si specificatii privind acest tip de produs, care sa va ajute sa ii intelegeti functionarea cat mai bine, din punct de vedere legal si, de ce nu, moral.

CINE SE POATE ASIGURA?

  • Profesori, educatori, invatatori;
  • Pedagogi, suplinitori.

UNDE SI PENTRU CINE?

  • Unitatile de educatie si invatamant indiferent de nivel; 
  • Polita se incheie fie in numele unitatii, fie pentru fiecare cadru didactic, pe baza de tabel anexat la Polita.

VALABILITATE

  • Valabilitate pentru activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei;
  • Perioada de valabilitate  12 luni. 
section-end

PRODUSE RECOMANDATE