Sistemul de pensii cu 3 piloane, care in unele tari functioneaza deja de mai bine de un secol, vine ca raspuns la problemele demografice ale ultimelor decenii, care continua sa se agraveze. Este vorba despre scaderea natalitatii si imbatranirea populatiei. Altfel spus, in conditiile in care numarul pensionarilor creste, iar cel al contribuabililor scade, piloanele II si III completeaza pensia de stat, pentru ca la varsta pensionarii venitul sa nu scada atat de mult, incat participantul sa nu isi mai poata permite un trai conform standardelor la care a trait, pana in acel moment.
Pentru Pilonul III contributiile, sumele depuse de catre fiecare participant, aici de catre sau prin compania pentru care lucreaza nu sunt directionate din bugetul public, din CAS, ci fiecare plateste in mod voluntar, cat doreste si isi permite, din veniturile lunare. Pe scurt, este un mod de economisire pentru ca la pensie fiecare sa poata trai conform standardelor cu care s-a deprins. Contactati-ne si impreuna vom gasi planul adecvat pentru motivarea angajatilor companiei dvs.!
VENITURI CRESCUTE DUPA PENSIONARE
In actualul context socio-economico-politic, doar din pensia de stat Pilonul I si Pilonul II, participantul nu va avea un nivel al pensiei suficient unui trai decent. Aceasta este realitatea pentru marea majoritate a salariatilor din Romania, dar situatia va fi cu totul alta, daca pensia va fi completata, prin economisire, contribuind la o pensie privata facultativa de Pilon III. De asemenea, specialistii recomanda pentru o protectie financiara completa, la pensie si o asigurare de viata cu economisire, care sa acopere riscul de supravietuire.
URMASII PRIMESC BANII
Daca angajatul se intreaba ce se intampla cu banii, in cazul in care intervine decesul inaintea perioadei de pensie, trebuie sa ii explicati ca acestia le revin urmasilor sai, nu raman companiei care administreaza fondul de pensii privat sau companiei pentru care el lucreaza, ceea ce iarasi este motivant!
DEDUCTIBILITATE FISCALA
Contributia platita catre un fond de pensie privata pilonul III este deductibila din venit pentru angajat in limita a 400 euro, cat si pentru angajator, tot in limita de 400 euro/an.Astfel, se poate ajunge la o deductibilitate cumulata de 80O euro/an.
Sistemul de pensii cu 3 piloane este menit sa asigure participantilor la sistemul de pensii un trai nu numai decent, ci la acelasi standard sau unul chiar mai bun comparativ cu perioada in care participantul era activ profesional.
In video este prezentat, pe larg, cu reprezentari grafice, cum functioneaza fiecare pilon in parte, pentru o intelegere mai buna a intregului sistem. In orice caz, la fel ca in cazul unei asigurari de viata si o pensie privata de pilon III trebuie customizata, conform nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra financiare. Contactati-ne pentru a alege planul de pensii ce va va aduce o batranete linistita!
Sursa: Credit Suisse
Cateva informatii care sa va ajute sa va convingeti angajatii de ce le oferiti unul dintre cele mai bune beneficii extrasalariale!
Se incarca ofertele de la asiguratori. Va rugam asteptati.
Accesam baza de date DRPCIV pentru a prelua datele autovehiculului ...
Interogam baza de date ...