logo

ASIGURAREA DE RASPUNDEREA CIVILA A SOCIETATILOR DE PAZA SI PROTECTIE

ASIGURAREA DE RASPUNDEREA CIVILA A SOCIETATILOR DE PAZA SI PROTECTIE
CERE OFERTA

“Desi, cand au plecat in concediu, aveau montat un sistem ultra-modern de securitate, locuinta lor a fost, totusi, pradata de hoti si au ramas fara numeroase bunuri de valoare. In urma cercetarilor organelor competente s-a ajuns la concluzia ca sistemul de securitate, instalat in locuinta, a functionat, insa, din motive necunoscute, angajatii firmei de paza si securitate nu s-au prezentat la fata locului.” Asa suna una dintre stirile auzite recent pe un post TV, iar intrebarea inevitabila este, probabil, ce se intampla cu pagubitul, cine este vinovat intr-o astfel de situatie si cine va acoperi paguba. 
In baza asigurarii de raspundere civila a societatilor de paza si protectie, recomandata tuturor firmelor care ofera astfel de servicii, clientul, in cazul de fata, pagubitul, primeste despagubire de la firma de paza si protectie pentru daunele materiale cauzate de hotii care au spart locuinta.

 

section-end

BENEFICIILE ASIGURARII DE RASPUNDEREA CIVILA A SOCIETATILOR DE PAZA SI PROTECTIE

DESPAGUBIRE PENTRU VATAMARI CORPORALE

In situatia in care sistemul de alarma nu a functionat, iar in locatia monitorizata s-a dat o spargere, hotii producand, pe langa pagubele materiale generate de furt, si vatamari corporale persoanelor aflate in respectiva locatie, asigurarea despagubeste sumele necesare acoperiri prejudiciilor produse acestora.

DESPAGUBIREA BUNURILOR (inclusiv furt)

Daca echipa de interventie a societatii de paza si protectie nu s-a deplasat in cel mai scurt timp posibil la locului producerii evenimentului, clientul sau suferind daune la bunurile detinute, atunci, in baza asigurarii de raspundere civila a societatilor de paza si protective, asiguratul este obligat sa despagubeasca clientul.

CHELTUIELI DE JUDECATA

Daca se ajunge la un proces, clientul acuzand de neglijenta firma de paza si protectie, asigurarea acopera, inclusiv, cheltuielile de judecata.

RISCURILE ACOPERITE DE ASIGURAREA DE RASPUNDEREA CIVILA A SOCIETATILOR DE PAZA SI PROTECTIE

Asigurare de raspundere civila a societatilor de paza si protectie acopera: 
 • daune materiale (inclusiv  furtul)  si  vatamari corporale/ deces cauzate clientilor, din culpa, de catre asigurat;
 • defectiunile tehnice la sistemele de alarmare montate sau care sunt in service post-garantie;
 • cheltuieli de judecata facute de reclamant pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata acestora. Cheltuielile de judecata facute de asigurat in procesul civil, daca a fost obligat la desdaunare.

INFORMATII UTILE

Mai jos regasiti cateva informatii utile:

OBLIGATIILE ASIGURATULUI

 • sa detina un contract valabil incheiat cu clientul; planul de paza; proces verbal de preluare in paza a bunurilor, cuprinzand si valoarea acestora;
 • respectarea de catre personalul angajat a prevederilor legale, a actelor normative in vigoare care reglementeaza activitatea si respectarea regulamentelor de ordine interioara;
 • instiintarea imediata a asiguratorului de orice pretenție de despagubire primita sau de orice actiune in instanta pornita, avand ca obiect despagubiri solicitate de client.

CONDITII DE DESPAGUBIRE

 • neinterventia in cel mai scurt timp sa fie motivata si dovedita: forta majora sau blocajul traficului din motive obiective:  accident rutier, trecere coloanal oficiala, salvare, politie, pompieri, ploaie torentiala, cadere de copaci pe carosabil, polei, zapada etc; 
 • in situatii de furt sau tentativa de furt prin efractie, sa existe dovezi privind imposibilitatea personalului de paza al asiguratului de a face fata atacului unei bande de infractori.

RESTRICTII DE ACOPERIRE

 • nerespectarea de catre client a instructiunilor de exploatare, utilizare si intretinere a sistemelor de securitate;
 • neluarea de catre client a masurilor impuse de situatie, in caz de nefuctionare a sistemelor de securitate;
 • prezentarea la serviciu a angajatilor in stare de ebrietate; 
 • deficiente de proiectare ale sistemului, dovedite ca urmare a unei expertize.
section-end

PRODUSE RECOMANDATE